Masz pytania? Chcesz zamówić telefonicznie, dzwoń: ☎ 62 590 4002    sklep@dobre-suplementy.pl

Rekomendowane produkty
Witamina C z aronią Skoczylas 300g
Witamina C z aronią Skoczylas 300g
58,00 zł 57,00 zł
szt.
Olej ze Słodkich Migdałów BIO 50ml
Olej ze Słodkich Migdałów BIO 50ml
16,60 zł
szt.
Olej z Kiełków Pszenicy 50ml
Olej z Kiełków Pszenicy 50ml
15,00 zł
szt.
Olej z Masła Shea 50ml
Olej z Masła Shea 50ml
15,00 zł
szt.
Olej Tamanu BIO 50ml
Olej Tamanu BIO 50ml
27,81 zł
szt.
Witamina C Cytrynka Skoczylas 60kaps.
Witamina C Cytrynka Skoczylas 60kaps.
25,00 zł
Perhydrol 30% czysty 1000ml Stanlab
Perhydrol 30% czysty 1000ml Stanlab
55,00 zł 49,00 zł
szt.
Promocje
Perhydrol 30% czysty 1000ml Stanlab
Perhydrol 30% czysty 1000ml Stanlab
55,00 zł 49,00 zł
szt.
Neutralizer - DETOX Skoczylas 60kaps.
Neutralizer - DETOX Skoczylas 60kaps.
66,00 zł 65,00 zł
szt.
Resweratrol Skoczylas 60kaps.
Resweratrol Skoczylas 60kaps.
50,00 zł 49,00 zł
szt.
Witamina C z aronią Skoczylas 300g
Witamina C z aronią Skoczylas 300g
58,00 zł 57,00 zł
szt.

Olej Jojoba gold BIO 50ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 3 dni, najczęściej tego samego dnia
Cena: 23,16 zł 23.16
ilość szt.
Zyskujesz 20 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Etja
Kod produktu: 5908310446585

Opis

OLEJ JOJOBA

NATURALNY

OLEJ JOJOBA GOLD BIO

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Naturalny płynny wosk. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole, skwalen oraz witaminy F i E. Działa odżywczo, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę. Idealny do pielęgnacji delikatnej cery.

Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą.

OLEJ JOJOBA

Simondaja kalifornijska

Opis:

Gatunek rośliny rodzaju monotypowego pochodzi z rodziny goździkowatych. Jej życie zapoczątkowało na pustyni Sonora znajdującej się w południowo-zachodniej części Ameryki Północnej, która rozciąga się od obszaru Arizony po Meksyk. Krzak rośnie do wysokości 4 metrów. Jako roślina pustynna nie wymaga chemicznego nawożenia, ani pestycydów. Nasiona simondsji zawierają w sobie płynny wosk zwany w literaturze przedmiotu płynnym złotem pustyni, wykorzystywany w kosmetyce jako olej jojoba. Olej rozpowszechnił uprawianie rośliny na kontynentach Ameryki Południowej, Afryki oraz południowej Azji.

OLEJ JOJOBA

NATURALNY OLEJ JOJOBA GOLD BIO /Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil/

Nierafinowany, zimnotłoczony, kosmetyczny olej w wersji organicznej. Określany jako naturalny płynny wosk, bardzo trwały i odporny na wysokie temperatury.Jest jednym z najbardziej drogocennych surowców w kosmetyce. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, naturalną witaminę E i F, fitosterole oraz skwalen, który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniąc ją przed utratą wody. Jojoba posiada właściwości odżywcze, zmiękcza, nawilża i natłuszcza. Polecany zwłaszcza do pielęgnacji skóry głowy, zwalczaniu suchych egzem, łupieżu i wypadaniu włosów. Poprawia stan skóry głowy, gdyż rozpuszcza osadzony łój oraz obniża poziom kwasowości skóry. Oczyszcza cebulki włosów, przez co powoduje spowolnienie procesu wydzielania łoju, stymuluje wzrost włosów, oraz dodatkowa zawartość jodyny pielęgnuje i chroni skórę przed działaniem bakterii. Doskonały do pielęgnacji każdego rodzaju skóry zwłaszcza cery trądzikowej i delikatnej. Pielęgnuję delikatną skórę wokół oczu, ust oraz dłoni.. Już od pierwszego użycia skóra staje się gładka i miła w dotyku.

Olej Jojoba gold BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO, rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

OLEJ JOJOBA

SPOSÓB UŻYCIA

w stanie czystym do pielęgnacji twarzy, całego ciała i włosów

odżywczy masaż w własnym zakresie

jako oliwka do masażu przez wykwalifikowanego masażystę

kąpiel - dodać do kąpieli ok 8-10 ml, czas kąpieli do 15/20 minut. Jego właściwości odżywią, wygładzą i zmiękczą skórę

włosy i skóra głowy - aplikować w małych ilościach wmasowując w skórę głowy i włosy. Po upływie kilku minut umyć głowę. Doskonale pielęgnuję skórę głowy z problemami łuszczycy, zwalcza łupież, intensywnie odżywia suche i łamliwe włosy.

idealny dodatek do kremów domowej produkcji.

zmiękcza i pielęgnuję skórki paznokci

stosować jako baza w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry.

składnik filtrów przeciwsłonecznych, kosmetyków do demakijażu i płynów po goleniu

OLEJ JOJOBA

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

OLEJ JOJOBA

POCHODZENIE

Meksyk

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Szczegóły:

Pojemność

50 ml

Data ważności

do 1,5 roku


Spójrz również na:

Olej Tamanu - Olej z Czarnego Kminku - Olej z Czarnej Porzeczki - Olej z Kiełków Pszenicy - Olej z Masła Shea - Olej Baobab - Olej z Nasion Chia - Olej z Dzikiej Róży - Olej z Kawy - Olej z Malin - Olej z Marchwi - Olej z Truskawki - Olej z Ogórecznika - Olej z Orzecha Laskowego - Olej z Pestek Dyni - Olej z Granatu - Olej ze Słodkich Migdałów - Olej Makadamia - Olej Marula - Macerat z Nagietka - Macerat z Żywokostu - Macerat z Arniki Górskiej - Olej migdałowy

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl