📦 Wysyłka od 8zł 🚚 Darmowa wysyłka od 249zł
Masz pytania? Zadzwoń do nas: ☎ 62 590-40-02

Olej z Pestek Dyni BIO 50ml

Producent: Etja
15.00
Czas dostawy: 1 - 3 dni

*Wysyłka tego samego dnia

Możliwość zwrotu do 14 dni

Gwarancja satysfakcji

Bezpieczne zakupy

Zaufany sprzedawca

Udostępnij

Opis produktu:

OLEJ Z PESTEK DYNI

NATURALNY  BIO

Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny, otrzymywany z wyłuskanych pestek dyni i oczyszczony w procesie sedymentacji. Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6 oraz beta-karoten. Wykazuję działanie nawilżające oraz zapobiega powstawaniu rozstępów. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą.

OLEJ Z PESTEK DYNI

Opis:

DYNIA (Cucurbita)

Roślina jednoroczna pochodząca z rodziny dyniowatych należącej do rzędu dyniowców. Obejmuję ok. 20 gatunków. Gatunkiem typowym jest dynia zwyczajna. Łodyga wytwarza wąsy czepne i jest pnąca. Na łodygach rodzą się wielkie owoce, które mogą osiągać wagę nawet o 200 kg. W wewnątrz owocu znajdują się pestki , z których wytwarza się pełnowartościowy tłuszcz w postaci oleju.

OLEJ Z PESTEK DYNI

BIO

Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny, otrzymywany z wyłuskanych pestek dyni i oczyszczony w procesie sedymentacji. Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6 oraz beta-karoten. Wykazuję działanie nawilżające, natłuszczające, uelastyczniające skórę oraz zapobiega powstawaniu rozstępów. Dzięki dużej zawartości potasu ma działanie rozjaśniające blizny i przebarwienia. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

Olej z pestek dyni BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

OLEJ Z PESTEK DYNI

SPOSÓB UŻYCIA

doskonały dodatek (10-20%) do produktów kosmetycznych (kremy, balsamy).

jako wzbogacający dodatek uelastyczniająco-rozświetlający do innych olejów nośnikowych (20%)

masaż uelastyczniający - dodatek do oliwek lub innych olejów nośnikowych w proporcji 1:2

kąpiel regenerująco-wygładzająca.

baza do peelingów

stosować bezpośrednio na miejsca mocno spękane (łokcie, kolana, pięty)

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Szczegóły:

Pojemność

50 ml

Data ważności

do 1,5 roku


Spójrz również na:

Olej Jojoba - Olej Tamanu - Olej z Czarnego Kminku - Olej z Czarnej Porzeczki - Olej z Kiełków Pszenicy - Olej z Masła Shea - Olej Baobab - Olej z Nasion Chia - Olej z Dzikiej Róży - Olej z Kawy - Olej z Malin - Olej z Marchwi - Olej z Truskawki - Olej z Ogórecznika - Olej z Orzecha Laskowego - Olej z Granatu - Olej ze Słodkich Migdałów - Olej Makadamia - Olej Marula - Macerat z Nagietka - Macerat z Żywokostu - Macerat z Arniki Górskiej - Olej migdałowy

Brak produktów

Wyślij wiadomość, gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email, a powiadomimy Cię, gdy pojawi się na stanie