📦 Wysyłka od 8zł 🚚 Darmowa wysyłka od 249zł
Masz pytania? Zadzwoń do nas: ☎ 62 590-40-02

Olej ze Słodkich Migdałów 50ml

Producent: Etja
9.00
Czas dostawy: 1 - 3 dni

*Wysyłka tego samego dnia

Możliwość zwrotu do 14 dni

Gwarancja satysfakcji

Bezpieczne zakupy

Zaufany sprzedawca

Udostępnij

Opis produktu:

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW

Prunus Amygdalus Dulucis

Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6 i D. Delikatna formuła o szybkim wchłanianiu. Zwiększa elastyczność, wygładza i regeneruję skórę.

Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą.

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW

NATURALNY

Prunus Amygdalus Dulucis Oil

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany późniejszemu procesowi częściowej rafinacji. Bardzo lekki i łagodny olej zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany przy stanach zapalnych skóry, podrażnieniach, egzemach i łuszczycy.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie.

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW

SPOSÓB UŻYCIA

w czystej postaci bezpośrednio na skórę

polecany szczególnie do demakijażu

idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

dodatek do kremów, balsamów, mleczek

naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą

produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę

ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów

kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Włochy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.


Spójrz również na:

Olej Jojoba - Olej Tamanu - Olej z Czarnego Kminku - Olej z Czarnej Porzeczki - Olej z Kiełków Pszenicy - Olej z Masła Shea - Olej Baobab - Olej z Nasion Chia - Olej z Dzikiej Róży - Olej z Kawy - Olej z Malin - Olej z Marchwi - Olej z Truskawki - Olej z Ogórecznika - Olej z Orzecha Laskowego - Olej z Pestek Dyni - Olej z Granatu - Olej Makadamia - Olej Marula - Macerat z Nagietka - Macerat z Żywokostu - Macerat z Arniki Górskiej

Brak produktów

Wyślij wiadomość, gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email, a powiadomimy Cię, gdy pojawi się na stanie