Masz pytania? Chcesz zamówić telefonicznie, dzwoń: ☎ 62 590 4002    sklep@dobre-suplementy.pl

Olej Brzoskwiniowy 50ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 3 dni, najczęściej tego samego dnia
Cena: 14,76 zł 14.76
ilość szt.
Zyskujesz 10 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Etja
Kod produktu: 5908310446738

Opis

Naturalny olej brzoskwiniowy

Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

Zawiera wysoką wartość kwasów NNKT w tym kwas omega -6-9. Zmiękcza naskórek, działa ochronnie, poprawia kondycję zmęczonej cery oraz delikatnie rozszerzone pory. Doskonały do każdego rodzaju skóry, również wrażliwej skóry dzieci.

Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą.


Brzoskwinia zwyczajna  (Prunus persica)

Gatunek rośliny należący do rodziny różowatych. Najprawdopodobniej roślina pochodzi z północno-wschodnich i środkowych Chin. Występuję tylko w odmianie uprawnej. Drzew brzoskwini rośnie do 6 metrów wysokości i średnio żyję do 30 lat. Owoce brzoskwini o masie 100-200 są koloru żółtego z miejscowymi czerwonymi rumieńcami. W środku owocu znajduję się pestka, z której otrzymuję się jasnożółty olej roślinny o dość rzadkiej konsystencji.

 

Naturalny olej brzoskwiniowy/ Prunus Persica (Peach) Kernel Oil/ 


Naturalny, kosmetyczny, filtrowany olej z pestek brzoskwini otrzymywany w wyniku tłoczenia na zimno. Lekki olej podobny w składzie do oleju ze słodkich migdałów. Zawiera wysoką zawartość kwasów NNKT w tym kwas omega -6,9. Zmiękcza naskórek, działa ochronnie, poprawia kondycję zmęczonej cery oraz delikatnie ściąga rozszerzone pory. Doskonały do każdego rodzaju skóry, również wrażliwej skóry dzieci.

Olej brzoskwiniowy oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie.

Sposób użycia

  • może być używany bezpośrednio na skórę jako oliwka do ciała
  • stosować jako bazę do masażukąpiel nawilżająca 
  • do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlać ok 10 ml oleju (ok. jednej łyżki stołowej)jako środek zmiękczający 
  • jest dobrym, delikatnym dodatkiem do kremów oraz balsamów 
  • lekka formuła sprawdza się dobrze w pielęgnacji ust oraz paznokci 


Przechowywanie
Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

Pochodzenie
Państwa Europy, Włochy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Pojemność50 ml
Data ważnoścido 1,5 roku

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl